За Нас

Първият етап на Виртуалния музей „Сердика-Средец-София” стартира през 2012 г., а вторият завърши през 2014 г. Финансирането на двата етапа е от Програма „Култура” на Столична община.
Първият етап представи трите сердикийско-средецко-софийски църкви „Св. София”, „Св. Георги” и „Св. Никола и Св. Панталеймон”, като акцент са базиликата „Св. София” и некрополът около и под нея. Вторият етап показва актуални аспекти на семантичната ос „Сердика-Средец-София”. Представя се създаването и старта на Музея за история на София с основни моменти от експозицията.
Виртуалният музей се развива, като изважда на бял свят в нета съзнателно и несъзнателно забравени исторически „явления и процеси” от семантичната ос „Сердика-Средец-София”.
Проектът за Виртуалния музей „Сердика-Средец-София” е реализиран от екип с ръководител Христо Ковачев, историка д-р Веселина Вачкова, писателя Христо Буковски. Администратор на Виртуалния музей е Петър Ковачев.
Фондация РЕГИОН.БГ в партньорство с Рекламно-издателска агенция ЗЛАТЕН ЗМЕЙ разработиха и реализираха двата етапа на Виртуалния музей. Готови сме да работим с всеки, който ни припознае като опитни и лоялни партньори.
От името на екипа,
Христо Ковачев,

e-mail: region.bg@abv.bg